Spørsmål: Hvilke levende planter er bra for angelfish?

Svar: Som svar på leserens spørsmål:
«Kan du snakke med meg hvilken type levende planter ferskvann Angel Fish foretrekker? Også, jeg har en 55 gallon tank …. hva er et stort antall engler å ha i en tank denne størrelsen? Takk på forhånd og jeg ser frem til å høre fra deg.»

Hei Chris, når jeg setter opp en tank med levende planter, tenker jeg ikke bare på de lette kravene til hver planteart, (hvor de skal plasseres tilsvarende), men også hvilken type og mengde planter som vil komplimentere fisken Jeg velger også.

For engler inkluderer jeg bladbladplanter med lange blad hvis jeg vil ha par til å mate, fordi det er der de legger eggene sine. Det mangfoldet av planter holder jeg vanligvis under en større haugplantasje som vil gi dekning til foreldrene, og gjøre dem i stand til å lykkes med å oppdra sine unge der, fordi de føler at babyene og seg selv er trygge.

Jeg liker å se nok åpent badeområde, noe åpent underlagsareal, samt lave og midterste planter i områder og deretter kantet med høyere planter på baksiden (ta dem ut fra baksiden om 1,5 til 2 inches). Bunnen dwellers får deretter litt åpent område for å bevege seg, lav, mid og topp fisk har svømmehall og dekke over, (med flytende og etterfølgende planter), bak, sider og under.

Angel Fish har smale kropper for å bevege seg gjennom planter som er greskaktige i naturen, og den originale Angel Fish har striper som hjelper dem å camouflere seg blant røtter og planter.

Les mer  10 hunderaser som elsker vannet

Så Vallisneria er en naturlig for Angel Fish, så vel som andre planter plantet på en slik måte at Angel Fish kan bevege seg rundt og gjennom dem. Når det gjelder antall Angel Fish for en 55 gallon, hvor stor vil du at de skal vokse? Mindre er mer, så jeg vil anbefale ikke mer enn seks, særlig ettersom de blir eldre og større som selv det kan strekke det.

Håper det hjelper !.

Don er en Aquatic Grower Senior akvakulturist for Ferskvann akvarium planter, en deling av Aquatic Scapes. Du kan besøke hans nettsted ved å klikke på navnet hans under, eller via e-post på: plants@freshwateraquariumplants.com